Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης: Στην τελική ευθεία

Στο Στρασβούργο συναντήθηκαν στις 11 και 12 Μαρτίου εκατοντάδες ευρωπαίοι πολίτες, εκπρόσωποι των ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών καθώς και ευρωπαϊκών, εθνικών και τοπικών αρχών, ευρωβουλευτές αλλά και αντιπροσωπεία 30 ουκρανών πολιτών, για να συζητήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις των πολιτών, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Οι θεματικές που κάλυψαν οι δύο ομάδες αφορούσαν στον ρόλο της ΕΕ στον κόσμο και τη μετανάστευση και την οικονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη νεολαία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. «Αυτή τη στιγμή, την ώρα που σας μιλάω, οι Ουκρανοί συμπολίτες μου μάχονται για τις ευρωπαϊκές μας αξίες. Σήμερα, ζητάω τη στήριξή σας στον κοινό μας αγώνα» είπε η Ουκρανή πρόσφυγας, Bozhena Boriak.

Από την πλευρά του, ο συμπρόεδρος της Διάσκεψης Guy Verhofstadt, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι «τα συμπεράσματα αυτής της διάσκεψης θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία. Είναι σαφές ότι το μέλλον θα είναι διαφορετικό από αυτό που φανταζόμασταν ακόμη και πριν από λίγες μόνο εβδομάδες».

Η Ολομέλεια της Διάσκεψης, στις 25-26 Μαρτίου και 8-9 Απριλίου, θα μετατρέψει τις προτάσεις και ιδέες σε συστάσεις για ενωσιακή δράση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ