Καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να εντείνουν τη στήριξή τους προς τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται υπέρ της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και των συναφών δικαιωμάτων. Η εισηγήτρια Σάντρα Περέιρα δήλωσε: «Χρειαζόμαστε μια αλλαγή πολιτικής για την ενίσχυση και την εφαρμογή των δικαιωμάτων των γυναικών.

Για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, πρέπει να αυξήσουμε τους μισθούς, να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε υψηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες για όλους, όπως η ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση, αλλά και η πρόσβαση στη στέγαση και τη δικαιοσύνη.

Η καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών»

Σύμφωνα με τον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων, η ΕΕ απέχει τουλάχιστον 60 έτη από την επίτευξη πλήρους ισότητας των φύλων. Η βαθμολογία της ΕΕ αυξήθηκε μόλις κατά 4,9 μονάδες από το 2010 έως σήμερα.

Το 2021 τα κράτη μέλη πέτυχαν μέση βαθμολογία 68 στα 100, με πάνω από το ένα τρίτο των κρατών μελών να βαθμολογούνται με λιγότερους από 60 βαθμούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ