Ευρωκοινοβούλιο: Στήριξη των νέων και των απόρων

Το τελικό πράσινο φως για την έγκριση του κύριου μέσου της ΕΕ για επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων (2021-2027) με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 88 δισ. Ευρώ, έδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, το Κοινοβούλιο εξασφάλισε καλύτερη χρηματοδότηση για επενδύσεις στην απασχόληση των νέων και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, δύο ομάδες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.

Εκείνα τα κράτη μέλη, των οποίων το ποσοστό των νέων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης για το διάστημα 2017 – 2019 είναι άνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, θα πρέπει να διαθέσουν τουλάχιστον το 12,5 % των πόρων τους προκειμένου να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους ή να βρουν ποιοτική θέση εργασίας. Τα άλλα κράτη μέλη θα πρέπει επίσης να διαθέσουν πόρους προς αυτή την κατεύθυνση, κατά προτίμηση με την εφαρμογή των ενισχυμένων προγραμμάτων εγγυήσεων για τη νεολαία.

Όλα τα κράτη μέλη υποχρεούνται να επενδύσουν στην καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας.

Με πρωτοβουλία του Κοινοβουλίου, τουλάχιστον το ένα τέταρτο των κονδυλίων θα διατεθεί σε μέτρα για την προώθηση των ίσων ευκαιριών για τις μη προνομιούχες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων, όπως οι Ρομά και οι υπήκοοι τρίτων χωρών, προκειμένου να μειωθούν οι φραγμοί στην αγορά εργασίας, να αντιμετωπιστούν οι διακρίσεις και οι ανισότητες στον τομέα της υγείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ