Το “καρφί” του Καλαφάτη για τον Μπουτάρη

Το “καρφί” του Καλαφάτη για τον Μπουτάρη

 

Αιχμές σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη άφησε ο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στην πρώτη του δημόσια εκδήλωση, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας.

Ο κ. Καλαφάτης χωρίς να κατονομάσει τον Γιάννη Μπουτάρη, τον “φωτογράφισε” ξεκάθαρα, λέγοντας πως ο δήμαρχος πρέπει να αξιολογείται με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και όχι την εικόνα. Πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει, να μην επενδύει στην πρόκληση, να αθροίζει και όχι να αφαιρεί δυνάμεις, να συνθέτει απόψεις. Να είναι αξιοπρεπής, να παράγει έργο και όχι να περνάει ο χρόνος και να μιλάει μόνο, να χαιρετάει κόσμο και να εμφανίζεται στις τηλεοράσεις. Να σέβεται τους κανόνες διαφάνειας στη δημοτική αρχή, είπε ο κ. Καλαφάτης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε το όνομα της παράταξης “Εντάξει Θεσσαλονίκη” και μια συμφωνία αρχών και στόχων με τους πολίτες , απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους Θεσσαλονικείς να “γράψουν μαζί ένα καινούργιο κεφάλαιο στην πολύχρονη ιστορία της πόλης”.

Ο κ. Καλαφάτης αναγνώρισε πως ο κόσμος έχει κουραστεί από τους πολιτικούς και το τελευταίο που θέλει είναι να ακούσει τους υποψήφιους να μιλούν γενικά και αόριστα. Για τον εαυτό του είπε: “Σας κοιτάζω στα μάτια. Εχω συγκεκριμένες απόψεις. Δεν λέω πολλά. Κάνω πράγματα και παρουσιάζω τα αποτελέσματα αυτών των πράξεων”.

Δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει με σύνθεση δυνάμεων, χωρίς να τον ενδιαφέρει τι ψηφίζει ο καθένας και με αίσθηση της ευθύνης του, μακριά από παιχνίδια αποποίησης ευθυνών του τύπου “εγώ δεν φταίω”. Επίσης, κάλεσε τους πολίτες σε ένα “όμορφο ταξίδι”, μια “ελκυστική πορεία” και τόνισε πως οι στόχοι του αφορούν τρεις μεγάλους τομείς. Τον πολιτισμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία της πόλης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ