Παπαδημούλης: Έχουμε μία κυβέρνηση του “ναι σε όλα”

Παπαδημούλης: Έχουμε μία κυβέρνηση του “ναι σε όλα”

 

«Πρωτιά έστω και με μία ψήφο διαφορά είναι νίκη», ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm για την «μάχη» των ευρωεκλογών.

Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «αν καταφέρουμε -και το θεωρώ απολύτως εφικτό – ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πάνω από το άθροισμα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ ή να κατεβάσουμε το άθροισμα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ κάτω από το 25% τότε θα μιλάμε για πολιτικό σεισμό».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σταθεί για πολύ και θεωρώ πολύ πιθανές τις εκλογές εντός του 2014», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα δημοψηφίσματα με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε ότι «δεν είναι της ώρας» και επεσήμανε ότι «το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα είναι ότι η χώρα χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση που επιτέλους θα βάλει τέλος στο μνημόνιο και τη μονόπλευρη λιτότητα που έχει αποδεδειγμένα καταστροφικές συνέπειες και με σκληρή διαπραγμάτευση εντός της ευρωζώνης να διεκδικήσει μία λύση που να καθιστά βιώσιμο το χρέος και αυτό απαιτεί κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

Επίσης σημείωσε ότι την άποψη αυτή επαναλαμβάνουν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως είπε «απλώς αποκόπτονται τμήματα των δηλώσεών τους».

«Αυτό που έχουμε πει επανειλημμένα είναι ότι ενώ σε όλες τις άλλες χώρες συζητούν τι θα κάνουν για να αποφύγουν την ήττα και την καταστροφική ύφεση και την ανεργία,  στην Ελλάδα που έχουμε μία κυβέρνηση του “ναι σε όλα”, με γνωστά και καταστροφικά αποτελέσματα που τα βιώνει ο Έλληνας πολίτης, ρωτάμε τι θα κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν ο λαός την επιλέξει», πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και συμπλήρωσε:

«Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, για μία λύση εντός ευρωζώνης που είναι στρατηγική μας επιλογή και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που μας δίνει η δύναμη του λαού και οι κανόνες της δημοκρατίας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Στο τραπέζι της διαπραγματεύσεις θα θέσουμε το σύνολο των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει έναντι του ελληνικού λαού. Δεν σκοπεύουμε να τον προδώσουμε. Ξέρουμε ότι σε μία διαπραγμάτευση δεν μπορείς να πετύχεις το 100% του στόχου σου. Από κει και πέρα αν φτάσει το θέμα στην ανάγκη μία συμφωνία να εγκριθεί ή όχι από την Ελλάδα τότε εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ρωτηθεί ο ελληνικός λαός με τους κανόνες που προβλέπει η δημοκρατία μας», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε ότι «ότι δεν υπάρχει για μας η ιδέα δημοψηφίσματος, ναι ή όχι στο ευρώ. Αυτά ήταν στην φαρέτρα του Γιώργου Παπανδρέου με τα γνωστά αποτελέσματα».

«Έχουμε μία καταστροφική πολιτική που λέγεται “μνημόνιο”, οι κύριοι που κυβερνούν εμφανίζουν το μεσοπρόθεσμο ως δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, ενώ είναι προθάλαμος για το νέο μνημόνιο που έχουν ήδη συμφωνήσει και κρύβουν για να περάσουν τον κάβο των εκλογών», τόνισε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ