Καπερνάρος: Δεσμεύομαι πως δεν θα δοθούν νέες άδειες περιπτέρων

Καπερνάρος: Δεσμεύομαι πως δεν θα δοθούν νέες άδειες περιπτέρων

Τη δέσμευσή του ότι δεν θα δοθεί καμία νέα άδεια περιπτέρου, εάν εκλεγεί Δήμαρχος Αθηναίων, γνωστοποίησε ο υποψήφιος για τις δημοτικές εκλογές, Βασίλης Καπερνάρος.

Ο κ. Καπερνάρος στη δήλωσή του αναφέρει ότι η κυβέρνηση, υποτελής όπως πάντα, ανοίγει το επάγγελμα του περιπτερούχου προκειμένου να ελευθερωθεί η πώληση του καπνού στα supermarket και όπου αλλού απαιτούν οι πολυεθνικές εταιρείες παρέχοντας συγχρόνως νέες άδειες περιπτέρων.

«Την Κυριακή η Κυβέρνηση, ενώ είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και να διατηρήσει κλειστό το επάγγελμα του περιπτερούχου – καπνοπώλη για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως άλλωστε ορίζουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μην πωλούνται τα τσιγάρα, δηλαδή εξαρτησιογόνες ουσίες, ανέλεγκτα, αυτή, υποτελής όπως πάντα, ανοίγει το επάγγελμα του περιπτερούχου προκειμένου να ελευθερωθεί η πώληση του καπνού στα supermarket και όπου αλλού απαιτούν οι πολυεθνικές εταιρείες παρέχοντας συγχρόνως νέες άδειες περιπτέρων. Αφανίζει με αυτόν τον τρόπο τον κλάδο των περιπτερούχων – καπνοπωλών, αφανίζει και την υγεία των πολιτών και της νεολαίας μας», αναφέρει ο κ. Καπερνάρος και συμπληρώνει: «Δεσμεύομαι, ως αυριανός Δήμαρχος Αθηναίων, πως ουδεμία τέτοια άδεια θα δοθεί από τον Δήμο μας».  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ