Δούρου: Συνέπεια του μνημονίου η κατάσταση στην Αττική

Δούρου: Συνέπεια του μνημονίου η κατάσταση στην Αττική

«Το μνημόνιο είχε ως συνέπεια την επιδείνωση της κατάστασης στην Αττική», σημείωσε η υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία παρουσίασε την πρότασή της για τη διαχείριση του περιβάλλοντος στην Περιφέρεια.

Όπως είπε η Ρένα Δούρου, τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι δημιούργησαν νέα δεδομένα στο περιβάλλον της Αττικής.

Παράλληλα κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, λέγοντας ότι «έλαμψε δια της απουσίας του από τα μέτωπα αμφισβήτησης των μνημονιακών πολιτικών και ευθυγραμμίσθηκε πλήρως με τις κεντρικές πολιτικές δραστικών περικοπών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Επίσης, του καταλόγισε ότι δημιούργησε ένα σύστημα εξουσίας που εξυπηρετούσε ημετέρους δημάρχους.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιό της για την Αττική, σημείωσε ότι στόχος είναι ένα μοντέλο όπου οι σχέσεις κοινωνίας, οικονομίας και περιβάλλοντος αλληλοεπηρεάζονται. Προτεραιότητες αποτελούν η διαφύλαξη δημοσίων χώρων, η ένταξη εκτός σχεδίου περιοχών, το άνοιγμα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στους πολίτες και η μη περαιτέρω τσιμεντοποίηση εκτάσεων που ανήκουν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Συγχρόνως, σημείωσε ότι ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής. Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό ανέφερε ότι στηρίζει το σχέδιο για το Μητροπολιτικό Πάρκο που βασίζεται στη μελέτη του ΕΜΠ σε συνεργασία με τους δημάρχους.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ