Δ. Περιβολαράκης: Ερχόμαστε για να στηρίξουμε την κοινωνία που πλήττεται

Δ. Περιβολαράκης: Ερχόμαστε για να στηρίξουμε την κοινωνία που πλήττεται

 

Η δημοτική κίνηση “Ανατροπή & Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Περιβολαράκη έρχεται, όπως ο ίδιος δηλώνει, “για να στηρίξει την κοινωνία που πλήττεται από την κρίση”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος γεννήθηκε στη Μεταμόρφωση το 1964 και ζει εκεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα. Αντί για εκλογικό κέντρο, υλοποίησε το “Το Στέκι Αλληλεγγύης και Ανατροπής” όπου αναπτύσσονται δράσεις αλληλεγγύης στην πόλη της Μεταμόρφωσης με στόχο την εμπλοκή των πολιτών στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων.

Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών (1982-1986) και ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετέχει σε συλλογικότητες και δράσεις της Αριστεράς. Το 1989-1990 εργάστηκε στη ΦΑΓΕ και απ’ τον Οκτώβρη του 1990 ως εκπαιδευτικός σε δημόσια σχολεία της Αττικής και της Βοιωτίας. Στην αρχή ως αναπληρωτής και στη συνέχεια ως μόνιμος καθηγητής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε δράση στο φοιτητικό κίνημα και ως εργαζόμενος αρχικά είχε ενεργό συνδικαλιστική δράση στο σωματείο της ΦΑΓΕ. Από το 1999 δραστηριοποιείται στα συνδικαλιστικά όργανα των λειτουργών Μέσης εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα στη Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Το καλοκαίρι του 2013 εκλέγεται σύνεδρος στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Συμμετείχε στις περισσότερες απεργίες του κλάδου των καθηγητών και είχε δραστήρια συμμετοχή στις περισσότερες αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων απ’ την άνοιξη του 2010 μέχρι και σήμερα. Το 2002 και το 2006, έδωσε δυναμικό παρόν, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια που στήριζε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παντρεμένος με την Ευφροσύνη Τσιάτσου, δασκάλα του 1ο Δημοτικού Σχολείου και έχει δύο παιδιά, το Γιώργο και τη Λαμπριάνα (24 και 21 ετών).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ