Αιχμές Κακλαμάνη κατά Σπηλιωτόπουλου

Αιχμές Κακλαμάνη κατά Σπηλιωτόπουλου

 

Την αντίδραση του Νικήτα Κακλαμάνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου μετά την συνάντηση του τελευταίου με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

“Η πρότασή μου λοιπόν, και αυτήν μετέφερα στον Υπουργό, είναι ότι θα μπορούσαμε κάλλιστα να συνεργαστούμε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Δήμος της Αθήνας, έτσι ώστε όσοι προέρχονται από τη Δημοτική Αστυνομία και έρχονται στο Υπουργείο να εκπαιδευτούν, να συγκροτήσουν ένα ειδικό Σώμα, ένα πρόπλασμα, το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο και τους όμορους Δήμους με μητροπολιτική αντίληψη να μπορέσει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο εξειδικευμένη αστυνόμευση στην Αθήνα. Είμαι βέβαιος ότι το αίτημα αυτό θα αντιμετωπιστεί με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις και συνθήκες” δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων που έχει τη στήριξη της ΝΔ.

“Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…” απάντησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα Νικήτας Κακλαμάνης στον κ. Σπηλιωτόπουλο.

“Χαίρομαι, που, έστω και μετά από τρεις εβδομάδες, ο Α. Σπηλιωτόπουλος συμφώνησε με την πρόταση, που είχα καταθέσει για την ασφάλεια της πόλης και η οποία θα συντελέσει στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής μου, εγκαταλείποντας παράλληλα την δική του ανεδαφική πρόταση περί μητροπολιτικής αστυνομίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης και υπενθύμισε τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Δένδια στις 25 Φεβρουαρίου.

“Η δημοτική αστυνομία, που «έφυγε» από τους δήμους και εντάχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. να μετατραπεί σε ειδικό σώμα στα «σπλάχνα» της Αστυνομίας και να αναλάβει όλα τα καθήκοντα, που είχε στους δήμους (ελεγχόμενη στάθμευση, τραπεζοκαθίσματα, ηχορύπανση)” είχε πει τότε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του. Στην ίδια ανακοίνωση, παρατίθεται απόσπασμα και από την ομιλία του στις 12 Μαρτίου: “Ως προς το φλέγον πρόβλημα της ασφάλειας , συνεχίζουμε την οργανωμένη πρωτοβουλία μας, για να πετύχουμε τη δημιουργία νέου κλάδου δημοτικής αστυνόμευσης στο πλαίσιο της ΕΛΑΣ”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ