Ο ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία

Η δικηγόρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά με την οποία ζητάει να ενημερωθεί για την βραδύτητα της πορείας των ερευνών, σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει την 1η Ιουλίου 2011 για τα τότε επεισόδια στο Σύνταγμα, “τη στιγμή μάλιστα που σήμερα η αστυνομική βία κορυφώνεται” όπως αναφέρει.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογραμμίζει στην αναφορά του ότι παρ’ όλα αυτά, μετά την παρέλευση εννέα μηνών, η Δικαιοσύνη δεν έχει παρέμβει αποτελεσματικά για την ποινική δίωξη, τιμωρία και αποτροπή παρόμοιων πράξεων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Τσίπρας είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντε μηνυτήρια αναφορά στην οποία τόνιζε ότι τα περιστατικά με τις ακρότητες της 29ης Ιουνίου 2011, στοιχειοθετούν σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις εκ μέρους των οργάνων της Πολιτείας και πρέπει να ελεγχθούν αρμοδίως και αποτελεσματικά.

Στη σημερινή αναφορά του, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι επανέρχεται μετά από εννέα μήνες, ζητώντας για άλλη μία φορά “την αποτελεσματική παρέμβαση της Δικαιοσύνης προς προστασία των πολιτών από εις βάρος τους επιθέσεις, με σωματική βία, όπλα και χημικές ουσίες, που όχι μόνον προκαλούν επικίνδυνους τραυματισμούς, τελευταίο θύμα των οποίων υπήρξε ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριος Λώλος, όχι μόνον βλάπτουν ανεπανόρθωτα την υγεία τους, αλλά και παρεμποδίζουν μέχρι πλήρους ασφυξίας, τη δίκαιη διαμαρτυρία, συνάθροιση και διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, που αντιτίθενται σε όσα αντισυνταγματικά δρομολογούνται στα πλαίσια της στερούμενης κάθε νομιμοποίησης μνημονιακής πολιτικής και έχουν εξουθενωθεί από τα αλλεπάλληλα μέτρα αφαίμαξής τους, παραβίασης των δικαιωμάτων τους και ισοπέδωσης της ύπαρξής τους”.


Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ