Ζητά εφαρμογή των αποφάσεων

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Γάλλος Πρόεδρος του Φρανσουά Ολάντ για την εφαρμογή  των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου για την ευρωζώνη.

«Το μήνυμα του προέδρου είναι ότι τα κράτη θα πρέπει να έχουν μία αντίδραση αντίστοιχη των αγορών» υπογράμμισε η Ναζά Βαλό-Μπελκασέμ, εκπρόσωπος του Φρανσουά Ολάντ, κατόπιν της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Γαλλίας.

Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης σημείωσε ότι ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε «την απόλυτη αναγκαιότητα να εφαρμοστούν άμεσα οι δεσμεύσεις» της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Το Παρίσι είναι, εν τω μεταξύ, ο επόμενος σταθμός του Ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, την στιγμή που η Μαδρίτη προσπαθεί να βρει τρόπους πίεσης ώστε να παρέμβει η ΕΚΤ για να αποκλιμακωθεί το «σφυροκόπημα» των ομολόγων της στις αγορές.

Το πρωί της Τετάρτης, το spread του ισπανικού δεκαετούς ανέβηκε στις 649 μονάδες βάσης.Τα επίπεδα αυτά, τα υψηλότερα για την Ισπανία από την είσοδό της στο ευρώ, θα αντιστοιχούσαν σε επιτόκια 7,6%. Τα ισπανικά συμπαρέσυραν, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, και τα ιταλικά spread, με τα spread της Ρώμης να ανεβαίνουν στις 545 μονάδες βάσης. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ