Υπόθεση Φουρθιώτη: Το υπουργείο Εργασίας στέλνει στην Εισαγγελέα τα στοιχεία για τον μηχανισμό “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”

Στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη κυβερνητικές πηγές σημείωναν τόνιζαν ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον Εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης του Μένιου Φουρθιώτη. “Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη”, έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Επίσης, χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο Μένιος Φουρθιώτης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 31/3/2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του, με συνέπεια, όπως υποστηρίζει, να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ