Υποστηρικτής της Ελλάδας ο Σρέντερ

Υποστηρικτής της Ελλάδας ο Σρέντερ

 

Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία ο πρώην Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος, ωστόσο, τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και περιορισμού του δημόσιου τομέα.

«Στο βαθμό που αυτό θα συμβεί, δικαίως προσφέρει η Ευρώπη στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο», σημειώνει ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πρώην Καγκελάριος σε συνέντευξή του στην “Neue Osnabrücker Zeitung” και προσθέτει ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να υπερασπιστεί ανοιχτά τη βοήθεια προς την Αθήνα.

«Θέλω περισσότερη ειλικρίνεια», δηλώνει ο κ. Σρέντερ, σε ό,τι αφορά την επιβάρυνση που συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας η στήριξη της Ελλάδας και, αναφερόμενος στην προοπτική της ενωμένης Ευρώπης, εξηγεί ότι «θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής, καθώς δεν αρκεί ο συντονισμός της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ».

Ο πρώην Καγκελάριος προειδοποιεί ακόμη τη γαλλική κυβέρνηση να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να πάρει μέτρα. «Η Γαλλία έχει διαρθρωτικά προβλήματα ανταγωνιστικότητας», υποστηρίζει και τονίζει ότι κάποιες από τις αποφάσεις που έλαβε ο Φρανσουά Ολάντ ο ίδιος δεν θα τις έπαιρνε.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.