Χρηματιστήριο: Άλμα 6,3% με “άρωμα” συμφωνίας

Άλμα 6,3% στις 730 μονάδες σημειώνει στην αρχή της συνεδρίασης το χρηματιστήριο στην Αθήνα ενώ ενισχύονται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μαζί με το ευρώ, μετά την υποβολή νέων ελληνικών προτάσεων στους θεσμούς εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ που θα γίνει το απόγευμα, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο κλάδος των τραπεζών ενισχύεται κατά 16%.

Το ευρώ σημειώνει κέρδη 0,4% και κινείται κοντά στα 1,14 δολάρια. ‘Ανοδο σημειώνουν και τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο να κλείνει με κέρδη 1,26%.

Ο επικεφαλής του επιτελείου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε, με ανάρτηση στο twitter, ότι η τελευταία ελληνική πρόταση αποτελεί «καλή βάση για πρόοδο» στην έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα γίνει απόψε στις Βρυξέλλες.

Πολλοί επενδυτές, αναφέρει το Ρόιτερς, παραμένουν επιφυλακτικοί, για τις ελληνικές προτάσεις, επειδή δεν έχει γίνει αμέσως σαφές, αν οι πιστωτές μπορούν να τις αποδεχθούν.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων καθώς αρκετοί ποντάρουν σε deal.

Με σημαντική άνοδο ξεκίνησαν σήμερα τις συναλλαγές οι βασικότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές εν μέσω ελπίδων για την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με την Ελλάδα.

Κέρδη κατέγραφε το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, με τον δείκτη FTSE-100 να ενισχύεται κατά 1,03% στις 6.779,88 μονάδες.

Με σημαντική άνοδο ξεκίνησε τις συναλλαγές το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη Dax να ενισχύεται κατά 2,50% στις 11.312,60 μονάδες.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο χρηματιστήριο στο Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 να σημειώνει άνοδο 2,31% στις 4.926,63 μονάδες.

 

Δείτε επίσης

Η Μέρκελ μετρά σε 1 δισ. το χρόνο το κόστος-Grexit για τη Γερμανία – BINTEO

Financial Times: Το Grexit και το μέλλον μιας “ανάπηρης” ευρωζώνης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ