Ξέσπασε “πόλεμος” κυβέρνησης- ΝΔ για τις ασφαλιστικές εισφορές

“Πόλεμος” ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ με επίκεντρο τις ασφαλιστικές εισφορές. Η επιβεβαίωση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφης Αχτσιόγλου πως ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών από το 2018 για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες πρόκειται να αλλάξει, αποτέλεσε τον “σπινθήρα” για τη νέα σύγκρουση.

Η υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη υποστήριξε πως θα αλλάξει η βάση υπολογισμού το 2018, ωστόσο υποστήριξε ότι θα υπάρξει μια έκπτωση 15%, η οποία θα οδηγεί περίπου στην ίδια επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο – σκούπα που θα κατατεθεί στη βουλή, η αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα προέλθει από τον νέο τρόπο υπολογισμού. Αντί οι εισφορές να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.Αυτό θα οδηγήσει σε νέα μεγάλη επιβάρυνση τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Η αντίδραση της ΝΔ δια στόματος του τομεάρχη Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του αναπληρωτή τομεάρχη, Νότη Μηταράκη, ήταν άμεση. Οι δύο βουλευτές έκαναν λόγο για νέες εξοντωτικές εισφορές και νέες αυξήσεις ως 61% που φέρνει το τέταρτο μνημόνιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ