Ξάνθος: Πόσο μειώνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα – ΒΙΝΤΕΟ

Την άμεση εφαρμογή της κατάργησης του 5ευρου στα νοσοκομεία, με υπουργική απόφαση η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, εξήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας από το Πρωινό ΑΝΤ1.

Ο κ. Ξάνθος αναφερόμενος στο θέμα της συμμετοχής του 1 ευρώ ανά συνταγή σημείωσε ότι θα εφαρμοστεί μέσα στο 2015, αλλά όχι άμεσα καθώς χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, ενώ ερωτώμενος για το κόστος του μέτρου, είπε ότι έχει κοστολογηθεί στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός, είναι η μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα και η επαναφορά της μηδενικής συμμετοχής σε ορισμένες παθήσεις. Τα κριτήρια για την υπαγωγή ασθενών στο μέτρο θα είναι εισοδηματικά, με σκοπό την πλήρη απαλλαγή των αδυνάτων.

Ο κ. Ξάνθος τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή μόνο το 15% του ΑΕΠ δαπανάται στη Δημόσια Υγεία, η οποία καταρρέει. «Ετοιμάζουμε νομοθετική ρύθμιση ώστε να υπάρξει παρέμβαση στην πρόληψη και προαγωγή του τομέα της Υγείας» αναφέροντας αλλαγές σε όλο το σύστημα Υγείας, από τις μονάδες πρόληψης, τα κέντρα Υγείας, τον τομέα της Ψυχικής Υγείας και τα νοσοκομεία.

Δείτε τα βίντεο:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ