Wall Street: Νέα βουτιά 1.032 μονάδων για τον Dow Jones

Νέα βουτιά έκαναν σήμερα οι μετοχές στην Wall Street, σε μία ακόμα συνεδρίαση μεγάλων διακυμάνσεων, καθώς οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί μετά από αρκετές μέρες με υψηλή μεταβλητότητα της αγοράς.

Ο Dow Jones υποχώρησε 1.032,89 μονάδες ή 4,15% στις 23.860,46 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες 3,75% και 3,90%, αντίστοιχα.

«Η σκόνη δεν έχει καθίσει ακόμη και θεωρώ ότι τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές προσπαθούν να καταλάβουν πού πηγαίνει η αγορά», δήλωσε χρηματιστής στη Νέα Υόρκη. «Θα έλεγα ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει στις επόμενες λίγες συνεδριάσεις», πρόσθεσε.

Η υποχώρηση των τιμών των μετοχών αναμενόταν από καιρό από τους επενδυτές, καθώς η αγορά σκαρφάλωνε συνέχεια σε υψηλά επίπεδα – ρεκόρ, με λίγες μικρές υποχωρήσεις. Το σημαντικό ξεπούλημα των τελευταίων ημερών ξεκίνησε από τις ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκε έως το 2,884% σήμερα, πλησιάζοντας το υψηλό επίπεδο του 2,885% της Δευτέρας.Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ