Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500

Ράλι έκανε και σήμερα η Wall Street, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να φθάνουν σε νέα υψηλά επίπεδα – ρεκόρ μετά την τελευταία σειρά ισχυρών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν εταιρείες, όπως οι Intel και AbbVie. Ο Dow αυξήθηκε 0,85% στις 26.616,71 μονάδες, ενώ ο S&P και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 1,18% και 1,28%, αντίστοιχα.

Η μετοχή της Intel εκτινάχθηκε σχεδόν 10% στα 49,95 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2000, μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η μεγάλη εταιρεία κατασκευής μικροκυκλωμάτων. Η μετοχή της AbbVie εκτοξεύθηκε 12,68% σε επίπεδο – ρεκόρ, καθώς η φαρμακοβιομηχανία αναθεώρησε σημαντικά προς τα πάνω τις προβλέψεις για την κερδοφορία της το 2018, με τη συμβολή της φορολογικής μεταρρύθμισης, δηλώνοντας ότι ελπίζει να επιταχύνει την αύξηση του μερίσματος και την επαναγορά μετοχών της.

Η αύξηση των κερδών του S&P 500 για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 εκτιμάται τώρα στο 13,2%, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters, από 12% στην αρχή του έτους. Από τις 133 εταιρείες του δείκτη, που είχαν ανακοινώσει αποτελέσματα έως σήμερα, σχεδόν το 80% ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Αυτό επέτρεψε στους επενδυτές να αγνοήσουν τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο τελευταίο τρίμηνο του 2017, που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών. Το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,6% έναντι 3% που ήταν η πρόβλεψη των αναλυτών.

Η εξασθένιση του δολαρίου, που είναι θετική για τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, συνεχίσθηκε, με το αμερικανικό νόμισμα να υποχωρεί 0,59% έναντι ενός καλαθιού σημαντικών νομισμάτων.

Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ