Wall Street: Με νέο υψηλό ρεκόρ έκλεισε ο Dow Jones

Σε νέο υψηλό επίπεδο – ρεκόρ αυξήθηκε σήμερα ο Dow Jones, ενώ η πτώση της μετοχής του Facebook κράτησε κοντά στα χθεσινά επίπεδα τον S&P 500 και τον Nasdaq, με τους επενδυτές να αξιολογούν το νομοσχέδιο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη μείωση της φορολογίας που ανακοινώθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους.

Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,35% στις 23.516,26 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,2% και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,2%.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει τη μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων στο 20% από 35%, αλλά και την κατάργηση ορισμένων φορολογικών απαλλαγών για εταιρείες και φυσικά πρόσωπα.

Αν και πολλοί παράγοντες της αγοράς θεωρούσαν τη μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή ως περαιτέρω καύσιμο για νέα ρεκόρ των μετοχών, επενδυτές έλεγαν ότι το νομοσχέδιο αποτελεί απλά ένα σημείο αφετηρίας, καθώς πιθανότατα επίκεινται σημαντικές διαπραγματεύσεις για να μπορέσει να ψηφισθεί.

Η άνοδος των μετοχών της Boeing, της 3Μ και της Goldman Sachs συνέβαλαν στην ενίσχυση του Dow. Ο στεγαστικός κλάδος έκανε βουτιά, εν μέσω ανησυχιών για το πλαφόν στην έκπτωση τόκων στεγαστικών δανείων από τον φόρο που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Ο Τραμπ έχρισε σήμερα, όπως αναμενόταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ως τον επόμενο Πρόεδρο της Fed.

Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο ήταν επίσης στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, με τους επενδυτές να αναφέρουν ότι η αύξηση των εταιρικών κερδών ενισχύει το ράλι της αγοράς φέτος.

Η μετοχή του Facebook μειώθηκε 2%, καθώς οι επενδυτές αγνόησαν τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματά του και ανησυχούσαν για τις δαπάνες της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή ρεπορτάζ: enikonomia.gr (Με πληροφορίες από το Reuters)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ