Wall Street: Με κέρδη έκλεισαν ο Dow Jones και ο S&P 500

Ανοδικά έκλεισαν οDow Jones και ο S&P 500, με ώθηση από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτιζαν σε ισχυρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας μία ημέρα πριν από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.O Dow Jones αυξήθηκε 0,5% και ο S&P 500 κατά 0,2%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,2%.

Νωρίτερα σήμερα, στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι οι τιμές των Αμερικανών παραγωγών αυξήθηκαν τον Νοέμβριο, εν μέσω έξαρσης των τιμών της βενζίνης και ανόδου του κόστους άλλων αγαθών, οδηγώντας στον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό αύξησής τους για σχεδόν μία εξαετία και υποδηλώνοντας σημαντική επιτάχυνση του δείκτη τιμών χονδρικών πωλήσεων.

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος έδωσε τη μεγαλύτερη ώθηση, σημειώνοντας άνοδο 1,2% πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ακολουθούμενος από τον κλάδο υγείας που κατέγραψε κέρδη 0,5%, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωνε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών (2,4%).

Η Boeing, που έδωσε τη μεγαλύτερη στήριξη στον Dow, σημείωνε κέρδη 2,8% στα 291,05 δολάρια, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα αυξήσει το τριμηνιαίο μέρισμα κατά 20% και θα επαναγοράσει μετοχές αξίας 18 δισ. δολαρίων.

Οι απώλειες των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, όπως της Apple και της Facebook, επιβάρυναν τον Nasdaq.

Πηγή: enikonomia.gr (Με πληροφορίες από το Reuters)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ