Wall Street: Με κέρδη έκλεισαν ο Dow Jones και ο S&P 500

Ανοδικά έκλεισαν ο Dow Jones καιο S&P 500 σήμερα, ανακτώντας μέρος των απωλειών από τη χθεσινή συνεδρίαση, μετά από μία σειρά θετικών εταιρικών κερδών, αν και η άνοδος περιορίσθηκε από την πτώση των μετοχών του τομέα υγείας. Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,31% στις 23.401,07 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,13% και ο Nasdaq υποχώρησε 0,11%.

Καθώς η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου οδεύει προς το μέσο της, το 74% των εταιρειών ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Ωστόσο, η αύξηση των κερδών του τριμήνου ανέρχεται τώρα σε 5,3%, πολύ κάτω από τα διψήφια ποσοστά αύξησης των δύο προηγούμενων τριμήνων.

Η μετοχή της DowDuPont σημείωνε άνοδο 3,5% πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, δίνοντας τη μεγαλύτερη ώθηση στον S&P 500. Η εταιρεία προβλέπει κέρδη τρίτου τριμήνου πολύ υψηλότερα από τις προσδοκίες των επενδυτών, εν όψει της πρώτης ανακοίνωσης ενοποιημένων αποτελεσμάτων την επόμενη εβδομάδα.

Η μετοχή της Twitter έκανε άλμα 18,8% μετά την ανακοίνωση ότι μπορεί να επιτύχει κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο, με τη βοήθεια περικοπών δαπανών και νέων πηγών εσόδων.

Σε μία κίνηση στην κατεύθυνση της έγκρισης του σχεδίου Τραμπ για μείωση της φορολογίας, η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2018, ανοίγοντας το δρόμο για να ψηφισθεί το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή ρεπορτάζ: enikonomia (Με πληροφορίες από το Reuters)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ