Wall Street: Έκλεισε με σημαντικά κέρδη

Ράλι έκανε η Wall Street σήμερα, καθώς η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου ενίσχυσε τις ενεργειακές μετοχές μετά τη χθεσινή απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν. Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,8%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν κέρδη 1% και οι δύο.

Τα κέρδη είχαν ευρεία βάση, με όλους τους κλάδους εκτός των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας να κινούνται ανοδικά.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα 3,5 ετών, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι η χθεσινή απόφαση του Τραμπ θα αυξήσει τους κινδύνους σύγκρουσης στη Μέσα Ανατολή και να μειώσει την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου. Ο ενεργειακός δείκτης του S&P έκανε άλμα 2,2% πριν από το τέλος της συνεδρίασης, με τα κέρδη του να φθάνουν συνολικά το 12,8% αυτό το τρίμηνο.

Υπήρξαν ανησυχίες ότι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα ενισχύσει τον πληθωρισμό. Η απόδοση των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε πάνω από το κρίσιμο επίπεδο του 3% λόγω των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων.

Η μετοχή της Alphabet (μητρικής της Google) σημείωνε άνοδο 2,9%, δίνοντας τη μεγαλύτερη στήριξη στον S&P 500, ακολουθούμενη από τη μετοχή του Facebook (1,93%).

Αντίθετα, η μετοχή της Wallmart υποχώρησε 3% μετά την εξαγορά από την αμερικανική αλυσίδα λιανικών πωλήσεων πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ινδικής εταιρείας Flipkart έναντι περίπου 16 δισ. δολαρίων.

Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ