Wall Street: Έκλεισε με σημαντικά κέρδη

Με νέα σημαντική άνοδο έκλεισε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αγνόησαν τον υψηλότερο του αναμενόμενου πληθωρισμό και αγόραζαν μετοχές της Facebook, της Amazon.com και της Apple. O Dow Jones αυξήθηκε 1,03%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 1,34% και 1,86%, αντίστοιχα.

Η τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση με κέρδη του S&P 500 βασίσθηκε στην επάνοδο της νοοτροπίας «του φόβου μη χάσουμε τίποτε» που χαρακτήρισε το ράλι της Wall Street τους τελευταίους μήνες, πριν από την πτώση της περασμένης εβδομάδας που ώθησε την αγορά σε φάση διόρθωσης.

Η μετοχή της Facebook έκανε άλμα 3%, ενώ της Amazon.com και της Apple αυξήθηκαν πάνω από 1%. Οι τρεις αυτές μετοχές ενίσχυσαν τον S&P 500 περισσότερο από κάθε άλλη μετοχή.

Ο δομικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των νωπών τροφίμων, αυξήθηκε 0,3% τον Ιανουάριο αντί της αύξησης κατά 0,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Ωστόσο, σε ετήσια βάση, ο δομικός πληθωρισμός έμεινε σταθερός στο 1,8%.

Τα στοιχεία αυτά ενίσχυσαν το φάσμα αύξησης του πληθωρισμού και αναζωπύρωσαν τους φόβους ότι η Fed θα αναγκασθεί να προχωρήσει πιο επιθετικά σε αυξήσεις επιτοκίων. Οι ανησυχίες, ωστόσο, αυτές μετριάσθηκαν από τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν 0,3% τον περασμένο μήνα, που είναι η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση εδώ και σχεδόν ένα έτος, ενώ οι αναλυτές περίμεναν να αυξηθούν 0,2%.

Η εμπιστοσύνη πολλών επενδυτών στηρίζεται στην πεποίθηση ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή και ότι οι φορολογικές μειώσεις θα ενισχύσουν τα εταιρικά κέρδη και τις καταναλωτικές δαπάνες.

Ο δείκτης μεταβλητότητα CBOE υποχώρησε στις 20,27 μονάδες, ενώ κινήθηκε κάτω και από τιε 20 μονάδες για πρώτη φορά από τις 5 Φεβρουαρίου και πολύ χαμηλότερα από το επίπεδο των 50 μονάδων που είχε φθάσει κατά τη διάρκεια του ξεπουλήματος την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ