Wall Street: Έκλεισε με νέα υψηλά ρεκόρ

Με νέα υψηλά ρεκόρ έκλεισε η Wall Street σήμερα, με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές εκμεταλλεύθηκαν τα στοιχεία που έδειξαν ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και τις δηλώσεις του υποψηφίου για την προεδρία της Fed.

Ο Dow Jones αυξήθηκε 1,1% στις 23.836,71 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 1% και 0,5%, αντίστοιχα. Οι δείκτες περιόρισαν για λίγο τα κέρδη τους, μετά την είδηση ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο.

Ο Τζερόμ Πάουελ, που έχει ορισθεί από τον Τραμπ ως ο διάδοχος της Τζάνετ Γέλεν στην προεδρία της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, υπεραμύνθηκε της ανάγκης δυνητικά χαλαρότερων ρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα στην κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας.

Σε γενικές γραμμές, ο Πάουελ εμφανίσθηκε ως συνεχιστής των πολιτικών που ακολούθησε η Γέλεν και ο προκάτοχός της, Μπεν Μπερνάνκι, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη εκτινάχθηκε σε υψηλό επίπεδο 17 ετών τον Νοέμβριο, χάρη στην εύρωστη αγορά εργασίας, ενώ οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν απότομα τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: enikonomia.gr (Με πληροφορίες από το Reuters)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ