Wall Street: Έκλεισε με μικτά αποτελέσματα

Πτωτικά έκλεισαν ο S&P 500 και ο Nasdaq στην Wall Street, χάνοντας προς το τέλος της συνεδρίασης τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν και οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,14% στις 26.186,16 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν απώλειες 0,07% και 0,35%, αντίστοιχα.

Χθες, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, αλλά έστειλε το μήνυμα ότι θα συνεχίσει τη σταδιακή αύξησή τους. Οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκαν περαιτέρω μετά την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων που φάνηκε να επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις της Fed για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν απρόσμενα την περασμένη εβδομάδα, δείχνοντας ότι η αγορά εργασίας είναι πολύ σφιχτή. Άλλα στοιχεία έδειξαν ότι το κόστος εργασίας αυξήθηκε 2% στο τέταρτο τρίμηνο.

Οι τράπεζες, που ωφελούνται από τα υψηλότερα επιτόκια, οδήγησαν σε κέρδη τον χρηματοπιστωτικό κλάδο του S&P 500.

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες Amazon, Alphabet και Apple αναμενόταν να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση κερδών 14,8% σε ετήσια βάση.Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ