Wall Street: Έκλεισε με μικτά αποτελέσματα

Με ανάμεικτα αποτελέσματα έκλεισε η Wall Street μετά από μία νευρική συνεδρίαση, με τους δείκτες να κινούνται μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους, καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία αντιστάθμισαν τα απογοητευτικά κέρδη που ανακοίνωσαν αρκετές εταιρείες. Ο Dow Jones έκλεισε με οριακά κέρδη 0,02%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν 0,23% και 0,18%, αντίστοιχα.

Οι μετοχές της ασφαλιστικής εταιρείας AIG και της εταιρείας διανομής φαρμάκων Cardinal Health έκαναν βουτιά μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους. Η μετοχή της AIG υποχωρούσε 6,2% πριν το τέλος της συνεδρίασης και της Cardinal Health κατά 19,6%, αποτελώντας τα μεγαλύτερα βαρίδια για τον S&P 500.

Από την άλλη πλευρά, τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία έδωσαν μία πιο αισιόδοξη προοπτική. Ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1973 και το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ μειώθηκε για πρώτη φορά τους τελευταίους επτά μήνες. Επιπλέον, οι παραγγελίες στα αμερικανικά εργοστάσια αυξήθηκαν τον Μάρτιο.

Αν και θεωρείται ιδιαίτερα απίθανο ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία στο Πεκίνο θα επιτύχει μία συμφωνία που θα άλλαζε ριζικά την κινεζική οικονομική πολιτική, ένα πακέτο βραχυπρόθεσμων μέτρων της Κίνας θα μπορούσε να καθυστερήσει την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν δασμούς σε κινεζικές εξαγωγές ύψους 50 δισ. δολαρίων.

Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ