Wall Street: Έκλεισε με μικρή άνοδο

Με μικρά κέρδη έκλεισε η Wall Street, καθώς η ανοδική κίνηση του τεχνολογικού κλάδου αντιστάθμισε την υποχώρηση των ενεργειακών μετοχών – που ακολούθησε την υποχώρηση της τιμής του μπρεντ σε χαμηλό πενταμήνου – καθώς και την πτώση των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,17% στις 20.949,89 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν με κέρδη 0,12% και 0,06%, αντίστοιχα.

Ο δείκτης των ενεργειακών εταιρειών υποχωρούσε 0,8%, καθώς η τιμή του μπρεντ έκλεισε με πτώση 2,1% στα 50,43 δολάρια το βαρέλι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Νοεμβρίου, όταν υπήρξε η συμφωνία των χωρών του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής τους. Η τιμή του αμερικανικού αργού έκλεισε με απώλειες 2,5% στα 47,62 δολάρια.

Η μετοχή της Ford έκανε βουτιά 4,2% και της General Motors 2,9% μετά την ανακοίνωση ότι μειώθηκαν οι πωλήσεις τους στην αμερικανική αγορά τον Απρίλιο. Αντίθετα, η μετοχή της Apple, που έχει μεγάλο βάρος στους δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, αυξήθηκε 0,5% εν όψει των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που αναμένεται να δημοσιοποιήσει αργότερα σήμερα.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ