Wall Street: Έκλεισε με κέρδη

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street σήμερα, με τον S&P 500 να ξεπερνά σύντομα, για πρώτη φορά, το όριο των 3.000 μονάδων μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, οι οποίες ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων στο τέλος του μήνα. Ο Dow Jones και ο S&P 500 ενισχύθηκαν 0,3% και 0,5%, αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,8%.

Ο Nasdaq και ο Dow σκαρφάλωσαν, επίσης, σε νέα ιστορικά υψηλά μετά τον Πάουελ, ο οποίος κατέθεσε για τη νομισματική πολιτική ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου είπε ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να «δράσει με τον κατάλληλο τρόπο» για να στηρίξει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στις 18-19 Ιουνίου έδειξαν ότι πολλοί αξιωματούχοι της Fed θεωρούν ότι σύντομα θα χρειασθεί μεγαλύτερη στήριξη, αν δεν υποχωρήσουν οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία.

Ο Πάουελ σημείωσε, επίσης, τους οικονομικούς κινδύνους, όπως ο σταθερά χαμηλός πληθωρισμός, η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και η μείωση των επιχειρηματικών επενδύσεων.

Πηγή : enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ