Wall Street: Έκλεισε με κέρδη

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street ενώ ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον απέλυσε για να υπονομεύσει την έρευνα σχετικά με την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,04% στις 21.182,53 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 0,03% και 0,39%, αντίστοιχα.

Οι χρηματιστές ήταν σε επιφυλακή εν όψει της κατάθεσης του Κόμεϊ σε επιτροπή της Γερουσίας, την πρώτης μετά την απόλυσή του από τον Τραμπ στις 9 Μαΐου. Η ανησυχία της αγοράς για το θέμα είναι αν η κυβέρνηση του Τραμπ μπορεί να αφήσει πίσω την έρευνα και να ξαναζεστάνει τη δυναμική για την προεκλογική ατζέντα της μείωσης των φόρων και της χαλάρωσης των τραπεζικών ρυθμίσεων.

Το στοίχημα του Τραμπ για την αναθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας, που ευνόησε τράπεζες και τομείς που συνδέονται με τις δαπάνες για υποδομές, εκδηλώθηκε και σήμερα, με τον χρηματοπιστωτικό δείκτη του S&P 500 να αυξάνεται 1,2% και τον δείκτη κατασκευών να σημειώνει άνοδο 1,5%.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ