Wall Street: Έκλεισε με απώλειες πάνω από 1%

Με πτώση πάνω από 1% έκλεισε η Wall Street σήμερα, μετά τη δήλωση Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν εισαγωγικούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο, προκαλώντας ανησυχία για αυξήσεις των τιμών και εμπορικό πόλεμο. Ο Dow Jones υποχώρησε 1,7%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες 1,3%.

Ο Τραμπ είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επιβληθούν δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου.

Οι μετοχές των αμερικανικών χαλυβουργείων έκαναν άλμα, με αυτή της US Steel να εκτινάσσεται πάνω από 5%, αλλά μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Boeing και η Caterpillar, υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών και τα εμπορικά εμπόδια σε άλλους τομείς. Η μετοχή της Boeing υποχωρούσε 3,5% και της Caterpillar 3,4%.

Οι απώλειες αυτές οδήγησαν την αγορά σε απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και ο S&P 500 σε αρνητικό έδαφος για το 2018. Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE εκτινάχθηκε σε υψηλό επίπεδο δύο εβδομάδων και πλέον.

Η αύξηση του πληθωρισμού και των αποδόσεων των ομολόγων αποτελούν τις βασικές ανησυχίες της αγοράς, που έκλεισε χθες έναν ταραγμένο μήνα και με τον S&P 500 σημειώνει μηνιαίες απώλειες μετά από 11 μήνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ