Wall Street: Έκλεισε με απώλειες

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές σκέπτονταν την απειλή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να κλείσει υπηρεσίες του αμερικανικού δημοσίου, εάν δεν διασφαλισθούν τα κεφάλαια που χρειάζονται για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Dow Jones μειώθηκε 0,40% στις 21.812,09 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν 0,35% και 0,30%, αντίστοιχα.

Οι μετοχές περιόρισαν για λίγο τις απώλειές τους, μετά τη δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πωλ Ράιαν, ότι δεν είναι αναγκαίο ένα κλείσιμο των υπηρεσιών, αλλά αυτή δεν ήταν αρκετή για να ηρεμήσει τα νεύρα, καθώς πλησιάζει η καταληκτική προθεσμία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι το Κογκρέσο έχει μόνο 12 εργάσιμες ημέρες μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές στις 5 Σεπτεμβρίου, για να αυξήσει το όριο του χρέος και να αποφευχθεί μία αθέτηση πληρωμών του αμερικανικού δημοσίου.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch δήλωσε ότι μία αποτυχία έγκαιρης αύξησης του ανώτατου ορίου θα την οδηγήσουν σε νέα αξιολόγηση του αξιόχρεου των ΗΠΑ, με «δυνητικά αρνητικές συνέπειες».Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ