Wall Street: Έκλεισε με άνοδο

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street σήμερα, μετά την ανακούφιση που η γραπτή κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, δεν έκρυβε κάποια μεγάλη έκπληξη σχετικά με την έρευνά του για ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,18% στις 21.173,69 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 0,16% και 0,36%, αντίστοιχα.

Ο Κόμεϊ έγραψε ότι ο Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, τον πίεσε να χαλαρώσει την έρευνα για τη Ρωσία. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες της κατάθεσής του, οι οποίες αναμένεται να γίνουν αύριο σε Επιτροπή της Γερουσίας, είχαν δημοσιοποιηθεί προηγουμένως και φαίνεται ότι είχαν προεξοφληθεί από την αγορά.

Οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι οι όποιες πρόσθετες αποκαλύψεις θα μπορούσαν να μειώσουν την ήδη πληγείσα δυναμική της ατζέντας του Τραμπ για μείωση της φορολογίας και χαλάρωση των ρυθμίσεων για τις τράπεζες.

Οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένο το βλέμμα τους στις αυριανές βρετανικές εκλογές και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες το προβάδισμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, με ορισμένες μάλιστα να δείχνουν ότι δεν θα επιτύχει αυτοδυναμία.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ