Wall Street: Έκλεισε με ανάμεικτα αποτελέσματα

Με ανάμεικτα αποτελέσματα έκλεισε η Wall Street, καθώς η ενίσχυση του ενεργειακού κλάδου και η εκτίναξη των μετοχών της Vertex Pharmaceuticals αντιστάθμισαν την πτώση των χρηματοπιστωτικών μετοχών. Παράλληλα, οι επενδυτές άρχισαν να κοιτάζουν προς την περίοδο ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο.

Dow Jones υποχώρησε 0,20% στις 20.659,32 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν 0,11% και 0,38%, αντίστοιχα. Ο Dow σημείωσε απώλειες για ένατη συνεδρίαση στις τελευταίες δέκα.

Οι επενδυτές αξιολογούσαν την επίπτωση που θα έχει η αποτυχία ψήφισης του νομοσχεδίου για την υγεία στη φορολογική μεταρρύθμιση και την υπόλοιπη ατζέντα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στρέφουν το βλέμμα τους στα κέρδη του πρώτου τριμήνου για τη στήριξη των υψηλών αποτιμήσεων των μετοχών, με τον S&P 500 να διαπραγματεύεται σχεδόν 18 φορές τα εκτιμώμενα για το επόμενο 12μηνο κέρδη έναντι των 15 φορών που είναι ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος.

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για τις εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 10,1%, σύμφωνα με την εταιρεία Thomson Reuters.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ