Βρούτσης:”Έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια διευκολύνσεων”

Βρούτσης:”Έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια διευκολύνσεων”

 

 

«Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με επανειλημμένες ρυθμίσεις και παρατάσεις ρυθμίσεων, τα τελευταία χρόνια, έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διευκολύνσεων σε ασφαλισμένους που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ (Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών)» αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης σε έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 5 Μαρτίου.

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε μετά από αναφορά της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ιωαννίνων που υποβλήθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, ο υπουργός Εργασίας σπεύδει να επισημάνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον Οργανισμό με την πάγια ρύθμιση του Ν. 3863/2010, δηλαδή εφάπαξ εξόφληση με έκπτωση 40% επί των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων ή εξόφληση σε 36 κατ΄ ανώτατο όριο δόσεις, με τη μηνιαία δόση να μην είναι μικρότερη των 200 ευρώ και έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων.

Επισημαίνει, επίσης, ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που οφείλουν ποσά άνω των 80.000 ευρώ έχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν στο ΔΣ του Οργανισμού για χορήγηση ευνοϊκότερων διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των καθυστερούμενων οφειλών.

Ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει ότι το υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική κρίση και την αναγκαιότητα ανακούφισης των δοκιμαζόμενων πολιτών, θέσπισε διάταξη που προβλέπει ότι οι διατάξεις ποινικοποίησης της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, ενεργοποιούνται όταν ο υπόχρεος οφείλει ποσό που υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ, από το ποσό των 2.000 ευρώ που ίσχυε παλαιότερα και προσθέτει ότι ο ΟΑΕΕ δεν έχει προβεί σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από το 2009.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.