“Βουνό” οι εκκρεμείς συντάξεις: Όλες οι κινήσεις για να ξεμπλοκάρει η έκδοσή τους

Η «μάχη» του υπουργείου Εργασίας για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» των εκκρεμών συντάξεων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Το πρόβλημα συνεχίζει να απασχολεί το σύνολο των υπηρεσιών, καθώς οι εκκρεμότητες παραμένουν «βουνό». Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 το σύνολο των εκκρεμών κύριων συντάξεων ανερχόταν 163.125, με τις 141.240 να αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και τις 21.885 το Δημόσιο, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονταν επίσης περίπου 120.000 επικουρικές, αλλά και χιλιάδες εφάπαξ βοηθήματα.

Ο υπουργός Εργασίας έχει ήδη προαναγγείλει τη δημιουργία ομάδας κρούσης, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων. Ήδη έχει αναλάβει δράση ο νέος Project Manager ο οποίος καλείται να βρει τη «χρυσή τομή», προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης θα ενισχυθεί με πρώην έμπειρους υπαλλήλους των ταμείων που έχουν βγει στην σύνταξη.

Η απόφαση έχει ήδη φτάσει στα χέρια των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας και απομένει πλέον να βρεθούν οι περίπου 100 άνθρωποι που θα ενταχθούν στις task force που θα κληθούν να βρουν λύση στο ακανθώδες πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.