«Βόμβα» Σόιμπλε: Βασικό για την Ελλάδα δεν είναι η ρύθμιση του χρέους, αλλά οι μεταρρυθμίσεις

Αναπάντητο έμεινε στο τέλος της χθεσινής ημέρα το ερώτημα – τίτλος του συνεδρίου του Economist στην Φρανκφούρτη, αν δηλαδή η Ελλάδα θα επιστρέψει στο δανεισμό, αφού η μόνη αλλαγή που μπορούσε κανείς να παρατηρήσει ήταν η πλήρης σύμπλευση του ΕΜΣ με την γραμμή Σόιμπλε.

Στην έκκληση του υπουργού οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και του διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα προς τους δανειστές για μια καθαρή λύση στο θέμα τους χρέους τώρα, οι απαντήσεις των εκπροσώπων των δανειστών ήταν ίδιες με αυτές που δόθηκαν και στο Eurogroup του Μαΐου.

Η ΕΚΤ, δια στόματος του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου κ. Μπενουά Κερέ, επανέλαβε την θέση της ότι χωρίς να υπάρχουν σαφώς διευκρινισμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, δεν μπορεί να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Τούτο παρότι η Κεντρική Τράπεζα του Ευρώ δεν δεσμεύεται από την στάση του ΔΝΤ και μπορεί να κάνει δικής της αξιολόγηση του δημοσίου χρέους.

Στο μήνυμα που απεύθυνε στο συνέδριο ο Γάλλος επίτροπος κ. Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα έχουμε την λύση στο Eurogroup του Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ