Βίζερ: Δεν αλλάζει η πολιτική για την Ελλάδα

Βίζερ: Δεν αλλάζει η πολιτική για την Ελλάδα

 

Συνέντευξη στον Θάνο Αθανασίου

Οι συζητήσεις για το νέο δάνειο και το μνημόνιο που θα το συνοδεύει μόλις άρχισαν στην Αθήνα, αποκάλυψε στη Realnews o πρόεδρος του Euro Working Group Τόμας Βίζερ. Ο Αυστριακός ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος, «αρχιτέκτονας» των συζητήσεων για το τρέχον μνημόνιο και «ειρηνοποιός» μεταξύ της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, δεν αποκλείει πρόσθετα μέτρα και υποχρεώσεις που θα πρέπει να αναλάβει η Αθήνα, ενώ διαψεύδει τις προσδοκίες για χαλάρωση της λιτότητας και αλλαγή στάσης της Γερμανίας μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές. 

Ο πρόεδρος του Euro Working Group θεωρεί «κλειδί» για τη βιωσιμότητα του χρέους τις αποκρατικοποιήσεις -για τις οποίες ζητεί από την Αθήνα σοβαρή δουλειά- προβλέπει ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στα προγράμματα διάσωσης για αρκετό καιρό ακόμα και αμφιβάλλει ευγενικά για τη δυνατότητα να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2014. Πάνω απ’ όλα, όμως, ετοιμάζεται για ένα πολύ ενδιαφέρον φθινόπωρο – και ίσως για έναν ακόμα πιο ενδιαφέροντα χειμώνα.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του Euro Working Group Τόμας Βίζερ στη Realnews και δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου:

 

Πηγή: Realnews

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ