ΒΙΝΤΕΟ-Χριστοδουλάκης: Νέο κούρεμα θα επιφέρει βλάβες

ΒΙΝΤΕΟ-Χριστοδουλάκης: Νέο κούρεμα θα επιφέρει βλάβες

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εις μνήμην του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, προέβλεψε ότι ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους όσο και εάν φαίνεται αναπόφευκτο θα επιφέρει περισσότερο βλάβες στην χώρα παρά όφελος.

Παράλληλα εκτίμησε ότι θα ήταν καλύτερη μια άλλη λύση, όπως η υπαγωγή όλων των δανειακών κεφαλαίων τα οποία έχουν διατεθεί για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών να μεταφερθούν στο ευρωπαϊκό σύστημα, πράγμα το οποίο θα μειώσει το ελληνικό χρέος κατά 25%».

Ο κ. Χριστοδουλάκης έθεσε ως μέγιστη προτεραιότητα τη διαδικασία για ενσωμάτωση με την ΕΕ, μετά την ολοκλήρωση ή δρομολόγηση της οποίας μπορεί να γίνει επί ίσοις όροις συζήτηση με την Ευρώπη.

Μίλησε για τριπλή κρίση (χρέους, ανεργίας-ανάπτυξης και θεσμών), ενώ χαρακτήρισε το μνημόνιο μία τυχάρπαστη συνταγή, που επιβλήθηκε με άγνοια των ειδικών συνθηκών και που «ούτε πρόγραμμα συνιστά, ούτε ανασυγκρότηση επέφερε». Σημείωσε επίσης ότι η Αριστερά είναι ανεπίκαιρη στην Ελλάδα.

 

Πηγές: axellostv-JMS SUPER

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ