ΒΙΝΤΕΟ-Μπαρόζο:Υπάρχει χρηματοδότηση έως τα μέσα του 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Μπαρόζο:Υπάρχει χρηματοδότηση έως τα μέσα του 2014

 

“Μέχρι τώρα το πρόγραμμα είναι σε ορθή πορεία. Και υπάρχει χρηματοδότηση μέχρι τα μισά του επόμενου έτους, του 2014. Συνεπώς δεν είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, είμαστε στην ασφαλή πλευρά”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

“Εάν υπάρξει δημοσιονομικό κενό, οι υπουργοί της ευρωζώνης έχουν ήδη συμφωνήσει ότι με τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα υπάρξουν τρόποι στήριξης της Ελλάδας για την επίλυση του δημοσιονομικού κενού”, τόνισε μιλώντας στον ALPHA.

O κ. Μπαρόζο ανέφερε πως πιστεύει ότι βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ και εξέφρασε  τη συμπάθειά του και το θαυμασμό του για τις προσπάθειες των Ελλήνων.

 

“Πιστεύω ότι αν δεν γινόταν τώρα μια προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανασης θα ήταν αδύνατον για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας και η κατάσταση θα ήταν πιο δραματική για τους πολίτες. Θα είχαμε μια κατάσταση μη βιωσιμότητας.Το κράτος θα ήταν σε πολύ δεινή κατάσταση”, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν απαραίτητη.

 

Δείτε το βίντεο από τον ΑLPHA

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ