Βέβαιος ο Ρέγκλινγκ για συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο δάνειο

Σίγουρος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα «σωτηρίας» της Ελλάδας εμφανίστηκε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

«Δεν έχει καθοριστεί σε τι βαθμό θα συνεισφέρει το ΔΝΤ, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα συμμετάσχει αργότερα φέτος», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του μόνιμου ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, σε συνέδριο στη Λιουμπλιάνα, αναφέρει το Reuters.

Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι ενώ μειώνεται το μερίδιο του ΔΝΤ στην βοήθεια προς την Ελλάδα, το ΔΝΤ, «ποτέ δεν θα αποχωρήσει εντελώς» από την παροχή βοήθειας προς την κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς αυτές οι χώρες είναι τα μέλη του, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος επεσήμανε επίσης ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το ΔΝΤ παρείχε στα κράτη-μέλη της ΕΕ περισσότερη βοήθεια απ’ ό,τι σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου συνολικά.

Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι η νομισματική ένωση στην ευρωζώνη θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά χωρίς πλήρη δημοσιονομική ένωση. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε πολύ παραπέρα για την καλή λειτουργία της ευρωζώνης» δήλωσε.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Η μάχη για τη βελτίωση της συμφωνίας δεν έχει τελειώσει – ΒΙΝΤΕΟ

Ρέγκλινγκ: Ο ESM θα χειρίζεται χωρίς το ΔΝΤ τις μελλοντικές κρίσεις

Ντάισελμπλουμ: Κανένα κούρεμα στα δάνεια της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ