Βαρουφάκης: Να ζητήσουν συγγνώμη για το παραποιημένο βίντεο

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε σήμερα τους συντελεστές της εκπομπής Neo Magazin Royale του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF να του ζητήσουν συγγνώμη, μετά την παραδοχή τους ότι ήταν παραποιημένο το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να κάνει μια άσεμνη χειρονομία αναφερόμενος στους Γερμανούς.

«Στη διάρκεια του προγράμματος δήλωσα ανεπιφύλακτα ότι (το βίντεο) είναι παραποιημένο και ότι είναι κρίμα για το τηλεοπτικό δίκτυο να το χρησιμοποιεί με στόχο να δυναμιτίσει μια πολύ καλή συζήτηση που είχαμε», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

«Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι ήταν παραποιημένο, όπως είχα πει», πρόσθεσε. «Ο γερμανικός λαός αξίζει καλύτερα μέσα», κατέληξε ο Έλληνας υπουργός.

Νωρίτερα σήμερα ο Γιαν Μπέμερμαν, παρουσιαστής σατιρικής εκπομπής του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF εξήγησε σε ένα βίντεο, που αναρτήθηκε τη νύκτα στη σελίδα της εκπομπής Neo Magazin Royale, ότι το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Βαρουφάκη να κάνει την επίμαχη χειρονομία είναι προϊόν μοντάζ και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο έγινε.

Στη συνέχεια εξηγεί πώς εξασφάλισε τη συνενοχή συνεργατών τού φεστιβάλ στο οποίο είχε συμμετάσχει ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Κροατία, οι οποίοι τον βοήθησαν να εξασφαλίσει το υλικό και να προσθέσει το περίφημο «δάκτυλο». Στη συνέχεια, το βίντεο ανέβηκε στο YouTube.

Το βίντεο μεταδόθηκε την περασμένη Κυριακή από το πολιτικό talkshow του γερμανικού δικτύου ARD, την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντούσε σε ερωτήσεις του Γκίντερ Γιάουχ.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατήγγειλε αμέσως ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ και ο Γερμανός δημοσιογράφος υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το θέμα.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής του μετέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαίωνε, επικαλούμενη την άποψη «πολλών ειδικών», ότι «προς το παρόν, δεν εντοπίσθηκε κανένα στοιχείο που να δείχνει χειραγώγηση ή παραποίηση».

 

Διαβάστε επίσης:

Καραγκούνης: Δεν έχουν καταλάβει στον ΣΥΡΙΖΑ τι έχει υπογράψει ο Βαρουφάκης

Βαρουφάκης: Στο υπουργείο δεν υπήρχε η δανειακή σύμβαση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ