Βαρουφάκης: Μια συμφωνία που θα μπορώ να τη φέρω στην Βουλή…

“Θέλουμε συμφωνία, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προσθέτοντας: “Θέλουμε μια συμφωνία συνεκτική. Μια συμφωνία που θα μπορώ να τη φέρω στην Βουλή και να την υπερασπιστώ λέγοντας ότι αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σήμερα απο τη Ρίγα της Λετονίας για το περιεχόμενο των συζητήσεων στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών της ευρωζώνης αναγνώρισε ότι η συζήτηση για τα ζητηματα της ελληνικής οικονομίας ήταν έντονη, πλην όμως δήλωσε αισιόδοξος οτι στο τέλος θα εξευρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση. Ο υπουργος εξήγησε οτι “όσο πλησιάζουμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις” ταυτόχρονα όμως δεν έκρυψε την ενοχλησή του για την έλλειψη προτάσεων που συχνά χαρακτηρίζει τις τοποθετήσεις πολλών ομολόγων του. Ανέφερε επίσης ότι πολύ συχνά οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζωνη δίνουν την εντύπωση ότι με πρόσχημα τις διαβουλεύσεις στο τεχνικό επίπεδο δεν θέλουν να ενημερώνονται για τις ελληνικές προτάσεις.

Ως προς το θέμα μιας ενδεχόμενης συναντησής του με τους εμειπρογνώμονες εκπροσώπους των θεσμών ο υπουργος Οικονομίας δήλωσε πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τους υποδεχτεί ακόμη και στο γραφείο του στην Αθήνα αν θεωρούσε πως έτσι θα υπήρχε λύση των προβλημάτων. Πλην όμως συνέχισε τα πραγματικά προβλήματα είναι ουσίας και όχι διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης

Δίπλα – δίπλα Βαρουφάκης – Στουρνάρας – ΦΩΤΟ

Βαρουφάκης: Σύγκλιση απόψεων στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

Βαρουφάκης: Θα υπάρξει σύντομα συμφωνία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ