Βαρουφάκης: Με αυτό το “όχι” θα τείνουμε χείρα βοηθείας προς τους εταίρους μας – ΒΙΝΤΕΟ

“Από αύριο με το γενναίο αυτό “όχι” που μας προίκισε ο ελληνικός λαός, με το “όχι” που είπε αγνοώντας το φόβο που δημιούργησαν με τις κλειστές τράπεζες και με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της ολιγαρχίας, με αυτό το εργαλείο, με αυτό το ‘όχι’ θα τείνουμε χείρα βοηθείας και συνεργασίας προς τους εταίρους μας” δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

“Θα τους καλέσουμε έναν έναν να βρούμε κοινό τόπο. Θα δούμε για παράδειγμα θετικά το γεγονός ότι το ΔΝΤ πριν μερικές μέρες προς τιμήν του εξέδωσε έκθεση που επιβεβαιώνει πως το χρέος μας χρειάζεται αναδιάρθρωση. Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την ΕΚΤ που κράτησε την περασμένη βδομάδα στάση αναμονής, μια στάση που δείχνει την κοινή μας αγωνία για την ανάγκη εξεύρεσης αμοιβαίως επωφελούς λύσης, συμφωνίας – λύσης. Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που όπως κι εμείς, όπως όλος ο ελληνικός λαός και η κυβέρνησή του θέλουμε να παίξει θετικό ρόλο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επούλωση της ελληνικής πληγής που είναι και πληγή της Ευρώπης” συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών

“Από αύριο η Ευρώπη της οποίας σήμερα η καρδιά χτυπάει στην Ελλάδα αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές της, τις πληγές μας” τόνισε.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη

 

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει αύριο το Euro Working Group

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ