Τσακαλώτος: Αυτές είναι οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε μιλώντας χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Οι προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο είναι πολύ καλύτερες», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και προσέθεσε ότι «σε αυτές βασίστηκε ο πρωθυπουργός όταν μίλησε για επιστροφή στην ανάπτυξη».

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους είναι, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης. «Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι πολύ σύνθετο πρόβλημα με πολλούς παίκτες και θα πρέπει να γίνει γρήγορα, να υποστηρίξουμε τους μετόχους, είτε του δημοσίου είτε τους ιδιώτες, και να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα των τραπεζών θα πάνε εκεί που πρέπει», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι για να λυθεί το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης επενδύσεων θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της διακυβέρνησης των τραπεζών, και αυτό θα γίνει μέσω της δημιουργίας ενός ταμείου το οποίο θα προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, και θα ενισχύει τις επενδύσεις.

Εν συνεχεία, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει η πρώτη αξιολόγηση, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα κόκκινα δάνεια, τις συντάξεις και τις εργασιακές σχέσεις, όπου όπως είπε, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και χρειάζεται μια «πολιτική καμπάνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

 Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε όμως και σε δυσκολίες που οφείλονται στο ότι αρκετοί από τους υφιστάμενους στην Ελλάδα θεσμούς, δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά προβλήματα. «Σε κάποια νησιά μειώθηκε η έκπτωση του ΦΠΑ. Είναι πρόβλημα, γιατί υπάρχει φτωχός κόσμος στα νησιά. Δεν λύνεται όμως μέσα από το ΦΠΑ το πρόβλημα της νησιωτικής πολιτικής, όπως δε λύνεται με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης ανθρώπων που είναι άνω των 55 ετών και μένουν άνεργοι» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι αποτελεί νίκη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πέτυχε τη διεθνοποίηση του ζητήματος. «Το κλείσιμο της αξιολόγησης, η ανακεφαλαιοποίηση και η έναρξη της συζήτησης για το χρέος, θα δημιουργήσουν συνθήκες για ανάπτυξη» τόνισε.

«Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τη σταθερότητα», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι “χρειάζεται να δώσουμε χώρο για τις μεγάλες αλλαγές στο κράτος και την καταπολέμηση της διαφθοράς”.Θα δημιουργήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο με κοινωνική δικαιοσύνη. Στο υπουργείο Οικονομικών ακολουθούμε πολιτική με ταξικό πρόσημο» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

 

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος: Μετά τις αλλαγές στην κυβέρνηση είμαστε σε καλύτερη θέση – ΒΙΝΤΕΟ

Τσακαλώτος: Είχα προβλέψει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ