Τρόφιμα: Παρατείνεται το πλαφόν για το περιθώριο κέρδους – Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης

Παρατείνεται για δύο επιπλέον μήνες το πλαφόν για το περιθώριο κέρδους στα τρόφιμα.

Λένα Δροσάκη για την παράσυρσή της από αυτοκίνητο: «Έχουμε ξεχάσει να είμαστε άνθρωποι»

Την είδηση γνωστοποίησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά αυτό το μέτρο θα έληγε στις 30 Απριλίου, ωστόσο θα υπάρξει παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2025.

Δοξιάδης: Έχω μετανιώσει για την παραίτηση που υπέβαλα στον πρωθυπουργό διότι θα μπορούσα να προσφέρω πολλά πράγματα

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης 

Ανακοίνωση για την παράταση ισχύος των μέτρων συγκράτησης των τιμών στα τρόφιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Μπλακ άουτ στην Ιβηρική Χερσόνησο: Οι ενεργειακές διασυνδέσεις της Ισπανίας στο μικροσκόπιο – Αστάθειες και πιεσμένες υποδομές στο πιο «πράσινο» δίκτυο της Ευρώπης

«Καθώς η εικόνα της αγοράς τους τελευταίους μήνες έχει βελτιωθεί σημαντικά -ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και είναι ο μικρότερος μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί σημαντικά από πέρυσι- τα μέτρα που αφορούν στο πλαφόν κέρδους του Ν.5045/2023, που έληγαν στις 30 Απριλίου, παρατείνονται για δύο μήνες και ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου.

Τα μέτρα που αφορούν την απαγόρευση προσφορών για τρεις μήνες μετά από ανατίμηση, η υποχρεωτική ανακοίνωση αυξήσεων τιμοκαταλόγων από τα σούπερ μάρκετ, καθώς και η ανακοίνωση τιμών οπωροκηπευτικών, όπως επίσης και το «Καλάθι του Νοικοκυριού», παρατείνονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση κατατίθεται άμεσα στη Βουλή».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK