Τουρισμός για Όλους: Πρεμιέρα για την πλατφόρμα – Τα SOS που πρέπει να γνωρίζετε

τουρισμός

Σήμερα, Σάββατο, 16 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα  https://www.tourism4all.gov.gr/ για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του voucher των 150 ευρώ που θα δίνεται στο πλαίσιο του νέου προγράμματος  «Τουρισμός για Όλους» .

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων θα είναι έως τις 21 Ιουλίου.  Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό κονδύλι του προγράμματος αυξήθηκε φέτος στα  30 εκατ. ευρώ από 20 εκατ. ευρώ  που ήταν πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι έχει αυξηθεί το ποσό της επιδότησης ανά δικαιούχο  δηλαδή από τα 120  ευρώ  έχει “σκαρφαλώσει” στα 150 ευρώ. Επίσης επισημαίνεται ότι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω voucher για διακοπές μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το εν λόγω πρόγραμμα τα εξής:

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

Επισημαίνεται ότι  ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νόμιμα αναγνωρισμένο ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου ο δικαιούχος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

Ποιοι μένουν εκτός  του νέου προγράμματος

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του α’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022»:

α) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 και 2022-2023 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,

β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

5. Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης ή σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων της παρούσας ή ότι ο λαβών την ενίσχυση δεν είναι δικαιούχος, επιβάλλεται πέραν των προβλεπόμενων από άλλες διατάξεις κυρώσεων η άμεση επιστροφή προς το ελληνικό Δημόσιο του συνόλου της χορηγηθείσας ενίσχυσης, ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ, ν.δ. 356/1974, Α’ 90).

 Ποια είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους δυνητικούς δικαιούχους

Διαδικασία υποβολής αίτησης άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας από τα ΚΕΠ

Στη συνέχεια, ο υπάλληλος καταχωρίζει στα πεδία που εμφανίζονται στο σύστημα τα εξής στοιχεία του δυνητικού δικαιούχου:

α) τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) – μόνο στις περιπτώσεις ΑΜΕΑ σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 της παρούσας – ή τον προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) και

β) τα στοιχεία επικοινωνίας του – και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και αιτείται έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού για λογαριασμό του φυσικού προσώπου.

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ για το νέο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους  εδώ

Exit mobile version