Το πρόγραμμα του Άσμουσεν στην Αθήνα

Το πρόγραμμα του Άσμουσεν στην Αθήνα

 

Στην Αθήνα φτάνει αύριο, Τετάρτη, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιόργκ Άσμουσεν για συνομιλίες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Άσμουσεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 3 μ.μ. και με τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Γιώργο Ζανιά. Επίσης, ο κ. Άσμουσεν, αναμένεται να συναντηθεί και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο, αλλά και με επιχειρηματικούς παράγοντες.

«Ενόψει της επόμενης αποστολής αξιολόγησης της τρόικας ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, θα επισκεφθεί την Αθήνα για διμερείς συναντήσεις με Έλληνες διαμορφωτές πολιτικής κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας και τις ευρύτερες εξελίξεις στην ευρωζώνη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ για την επικείμενη επίσκεψη.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η επίσκεψη του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και γίνεται τη στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια για νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι αναφορικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω κουρέματος του ελληνικού χρέους, ο κ. Άσμουσεν, είχε εκφράσει στις αρχές του καλοκαιριού την αντίθεσή του, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει πρωτίστως να ασχοληθεί με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ