To «OK» από τις αγορές αναζητά στο Λονδίνο ο Τσακαλώτος

Την έγκριση των αγορών για τις δοκιμαστικές εκδόσεις που σχεδιάζονται από το φθινόπωρο θα αναζητήσει σήμερα και αύριο στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τα τεχνικά θέματα (πότε και πως θα γίνονται οι εκδόσεις) ψάχνει ήδη ο σύμβουλος του δημοσίου η Γαλλική Rothchild. Ο ρόλος του κ. Τσακαλώτου είναι να πείσει του θεσμικούς επενδυτές ότι δεν θα έχουμε άλλο δράμα σαν αυτό του 2015 για την Ελλάδα .

Για αυτό βρίσκεται στην βρετανική πρωτεύουσα, για να υποσχεθεί ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το τρίτο μνημόνιο με επιτυχία, σπάζοντας την κακή παράδοση των δύο αποτυχημένων προηγούμενων μνημονίων και θα πετύχει την ελάφρυνση του χρέους που έχουν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι από το 2012.

Ως γνωστόν, πολλοί από τους θεσμικούς επενδυτές (PNB Paribas, HSBC, Citigroup, SoGen), κάποιοι από τους οποίους συμμετέχουν και ως βασικοί διαπραγματευτές στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ ) έσπευσαν να καταδικάσουν την απόφαση του Eurogroup θεωρώντας ότι δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Κάποιοι από αυτούς μίλησαν και για την ανάγκη τέταρτου μνημονίου για την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ