Το ΙΝΚΑ καλεί σε 7ημερο μποϊκοτάζ σε τυροκομικά και γαλακτοκομικά

Μποϊκοτάζ στα τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γάλατα, γιαούρτια, ανακοίνωσε η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ ), αντιδρώντας στην ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά τροφίμων.

Συγκεκριμένα, το ΙΝΚΑ ανακοίνωσε σήμερα πως, έπειτα από απαίτηση των καταναλωτών, ξεκινάει μποϊκοτάζ στα τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γάλατα, γιαούρτια από 13 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου 2023. Σε σχετική ανακοίνωση το ΙΝΚΑ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές. Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας την τσέπη μας ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων. Από 13 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα έως 20 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή 2023 δεν αγοράζουμε προϊόντα γαλακτοκομικά γάλατα γιαούρτια τυροκομικά εγχώρια ή εισαγωγής».

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΝΚΑ είχε προειδοποιήσει από τις 31 Ιανουαρίου με μποϊκοτάζ σε δέκα κατηγορίες προϊόντων, δίνοντας περιθώριο 15 ημερών στην αγορά. Σε πρώτη φάση καλούσε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν τις μειωμένες συσκευασίες, τονίζοντας ότι αν δεν επανέλθει μια σχετική κανονικότητα στις τιμές θα προχωρήσει σε κάλεσμα για μποϊκοτάζ σε κατηγορίες προϊόντων όπως: τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γιαούρτια, αλλαντικά, όσπρια, ζυμαρικά, μαργαρίνες, απορρυπαντικά, καθαριστικά και χαρτικά.

«Το περιθώριο που δίνουμε είναι αυτό να γίνει εντός 15 ημερών. Δηλαδή από τις 13 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουμε εβδομαδιαία μποϊκοτάζ σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, αρχίζοντας από τα τυροκομικά, τα γαλακτοκομικά και τα γιαούρτια. Κάθε εβδομάδα θα βγαίνει και μια κατηγορία προϊόντων, τα οποία οι καταναλωτές θα καλούνται να μποϊκοτάρουν για να πέσουν οι τιμές», είχε δηλώσει τότε στο enikos.gr ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος του ΙΝΚΑ, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα με αυξήσεις στις τιμές προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ