Το ΕΔΕΚ ζητά άρση τραπεζικού απορρήτου

Το ΕΔΕΚ ζητά άρση τραπεζικού απορρήτου 

 

Επιστολή στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, με την οποία του παρέχουν την συγκατάθεση τους για άρση του τραπεζικού  απορρήτου σε ό,τι αφορά τους ιδίους, τις/τους συζύγους και τα τέκνα τους, απέστειλαν η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΣ ΕΔΕΚ, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου του Κινήματος και Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Σε δήλωση του στη Βουλή, ο Α’ Αντιπρόεδρος και Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα ανέφερε ότι ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΣ ΕΔΕΚ συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου του Κινήματος έχουμε ήδη στείλει επιστολή στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, «παρέχοντάς του την συγκατάθεση μας για άρση του τραπεζικού απορρήτου σε ό,τι αφορά εμάς, τις συζύγους και τα τέκνα μας».

«Τον εξουσιοδοτούμε να δημοσιοποιήσει τα οποιαδήποτε στοιχεία εάν και εφόσον κάποιοι από τα πιο πάνω πρόσωπα έχουν κάνει σημαντικές αναλήψεις  από κυπριακές τράπεζες, ή τα έχουν φυγαδεύσει στο εξωτερικό από την ημέρα της εκλογής μας στο αξίωμα του Βουλευτή. Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο όλα τα πολιτικά πρόσωπα του τόπου, όπως επίσης υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης, του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και όλων των θεσμών, προχωρήσουν στην ίδια ενέργεια γιατί ο λαός  απαιτεί και  πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν είχαν οποιαδήποτε ενημέρωση από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τη λίστα των ονομάτων όσων έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό, την οποία ζήτησε η Βουλή, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας έχει την υποχρέωση να κινητοποιήσει αυτά τα ονόματα στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής σήμερα επισήμως έχει απευθυνθεί στον Διοικητή με επιστολή του, ζητώντας να κατατεθούν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων αυτά τα ονόματα. Από την χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών διαφάνηκε, μετά από την τοποθέτηση του Επιτρόπου για τα Προσωπικά Δεδομένα και του Γενικού Εισαγγελέα, ότι είναι υποχρεωμένος ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας να παραθέσει στη Βουλή αυτά τα ονόματα. Άρα, αναμένουμε ότι εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο, ο Διοικητής θα υπακούσει σε αυτή την οδηγία, την οποία έχει πάρει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση τι προτίθεται να κάνει η Βουλή στην περίπτωση δεν τους αποστείλει ο Διοικητής τη λίστα αυτή, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι στην περίπτωση την οποία δεν στείλει αυτή την κατάσταση, αυτή την λίστα των ονομάτων, τότε παραβαίνει κανονισμούς και νομοθεσίες, οι οποίες τον υποχρεώνουν να προχωρήσει σε αυτή την κατάθεση ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 

Πηγή: sigmalive.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ